Ik ben Danielle en was veel te zwaar, waardoor ik op de grens zat van allerlei kwalen en ziektes die een mens niet wil krijgen.

Mei 2014. Ik heb al mijn moed bijeengeraapt en heb een afspraak gemaakt met Tamara den Boer in Zoetermeer. Via mijn dochter ben ik met haar in contact gekomen. Ze had gezegd dat ik best vrijblijvend langs mocht komen om eens te praten. Want dat er iets moest gebeuren met de kilo’s, stond als een paal boven water. Maar o, wat zag ik ertegenop. 30 kilo hing als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Zou ik nu eindelijk de knop kunnen omzetten?

Ik ben vol goede moed van start gegaan, maar o jee, de eerste valkuil diende zich twee weken later al aan. Toen ik inmiddels 4 kilo lichter was, brak onze vakantie aan. Wat nu? Met een heleboel producten gingen we op pad en geloof het of niet, ik heb me best aan het programma kunnen houden. Soms de boel een beetje omgooien, omdat ik een programma had waarbij ik wel groente en een stukje vlees ben blijven eten. Uiteraard heb ik m’n ups en downs gehad. De verleiding ligt op de loer en ik heb er best wel eens aan toegegeven, maar altijd met mate.

Inmiddels is het april 2015 en het is me gelukt om de 30 kilo, die ik voor ogen had, af te vallen. De opbouwende fase is goed verlopen en ik ben nu stabiel op gewicht. Ik kom nu nog wekelijks voor een gewichtscontrole bij Tamara als een steuntje in de rug.

Ik ben erg blij met Tamara, die me toch steeds weer, naast het zeer belangrijke thuisfront, wist te motiveren om door te zetten. Zou ik ooit ook nog een knop kunnen vinden om te gaan sporten? Ik blijf zoeken…