Waar komt ons overgewicht vandaan?

De uitspraak : ieder pondje gaat door het mondje... kent iedereen wel toch? Het is echt zo. Door een verkeerde levensstijl werken we meer calorieën naar binnen dan dat we verbranden en daardoor wordt de energiebalans verstoort. Het overschot wordt opgeslagen als vet en geeft overgewicht.

Een afslankprogramma is een hulpmiddel om ons lichaam opnieuw in te regelen. De kunst is om dit daarna zo te houden. Daarvoor is het nodig dat je jezelf bewust bent van jouw gedragingen en gewoonten.

Het SLIMdiet programma bestaat uit vier stappen:

  1. Tijdens stap 1 eet je vier of vijf SLIMdiet-maaltijden per dag, gecombineerd met groenten.
  2. Bij stap 2 schakel je voor de avondmaaltijd over op vlees of vis, met groenten.
  3. Als je aan stap 3 begint, ben je al bijna op je streefgewicht. We helpen je nu om geleidelijk afscheid te nemen van het dieet. En te werken aan een blijvend gezond eetpatroon.
  4. Bij stap 4 raak je de laatste kilo’s kwijt. Ben je klaar om de nieuwe jij in de spiegel te zien?

Fase 3 is de voorbereiding op gewichtsbeheersing. Bij elke variant van SLIMdiet volgt een stabilisatie programma. Dit regelt de overgang van een afslankprogramma met maaltijdvervangers naar een nieuw eetpatroon.

Fase 4 is erop gericht om het behaalde streefgewicht ook daadwerkelijk te behouden. Immers: afslanken is één, maar daarna op gewicht blijven is het belangrijkste.